logisuli
Menü
 
KAPCSOLAT
4028 Debrecen,
06 70 703 7575
terapiaskozpont@gmail.com
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
KÉPESSÉGFEJLESZTÉS:LOGI-SULI, LOGI-OVI, LOGI-ANGOL

FEJLESZTÉSI TERÜLETEK
Gondolkodva tanulunk! 
A program igazi varázsa, hogy nemcsak a logikai- taktikai- stratégiai gondolkodása fejlődik a gyerekeknek, hanem a tér- forma érzékelés és a rész- egész felismerésének képessége is nagymértékben javul, ami fontos szerepet játszik többek között a dyslexia kezelésénél is.  
matematikai képességeken kívül rendkívül fejlesztik a vizuális intelligenciátkombinációs készséget, társas alkalmazkodást ill. beilleszkedést és a KUDARCTŰRÉST. Önismereti játékokkal segítjük az önbizalmat és önkifejezést.
Szeptembertől- májusig 8 logikai blokkot tartunk a gyerekeknek. Minden blokk 4 órából áll –hetente 1 alkalom-, ahol 3 világhírű logikai-stratégiai játékot tanulunk, a negyedik óra ismétlés. Az órák interaktív módon, kiscsoportban zajlanak, szakképzett oktatókkal, ahol az önálló gondolkodás fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. Minden gyerek egyéni visszajelzést és fejlesztő lapot kap. Az órai anyag és a nyomtatott játéktáblák hazavihetők, így együtt is tud a család játszani!
Minden blokkban más-más oldalról fejlesztjük a gondolkodási folyamatokat.

Különböző gondolkodást és stratégiát igénylő speciális táblákon: (Alquerque tábla, Surakarta, , sakktábla, hexa tábla, triangle tábla…)

Más- más taktikát alkalmazó játékcsoportokban: (nyerő vonal alkotás, matematikai játékok, professzionális- abstract stratégiát igénylő játékok..)

 A FOGLALKOZÁS MENETE

1. rész: Kommunikáció fejlesztés- a kreatív problémamegoldás jegyében

A gyerekek kívánságára stabil napirendi pont lett a LOGI-STORY!!! Életkornak megfelelően egy izgalmas detektív történetet mondunk el e gyerekeknek, ahol nekik, mint FBI-nak kell kinyomozniuk, hogy mi történt, kizárólag kérdések felvetésével! A tanulásban és az életben való érvényesüléshez az egyik legfontosabb dolog a HELYES KÉRDÉSEK FELTEVÉSE. Különösen fontos ez, hiszen az iskolákban frontális oktatás folyik, otthon pedig a gyerekek többsége a számítógépet és a tv-t bámulja meredten.

Leggyakoribb hibák:

- nem kérdeznek, hanem állítanak

- saját gondolatmenete mentén halad, ahelyett hogy az új információkat befogadnák     

- nehezen alakítják kérdéssé a problémát

- nem figyelnek egymásra, egmás után többször felteszik ugyanazt a kérdést
Fejlesztük:
- a kommunikációs készséget
- társas érintkezésben használt intelligens szófordulatokat begyakoroljuk
- kretív problémamegoldást
- lámpaláz oldása, szereplési kedv fokozása
Az izgalmas nyomozás hevében a leggátlásosabb gyerekek is feloldódnak és
aktívan szerepelnek
- toleranciát: nem nevetjük ki egymást, sőt a legfurcsább elgondolások vezethetnek legtöbbször megoldásra; valamint egymás elfogadása és segítése a cél! Különösen fontos a mai versenyszellemben nevelkedő generációnak ez a szemlélet!
Felsősök és középiskolások érdekes témafelvetéssel dolgozzák fel a játékhoz kapcsolódó ismereteket:  Da Vinci kód és a Fibonacci- számok
 
2. rész
 
Játékszabály --- Játék --- Csapatépítés
 
Elmondjuk a játékszabályt, visszakérdezzük,bemutatjuk a táblán. 
Csapatépítés: közösen játszanak az oktató ellen, felváltva sorban lépnek, de együtt beszélik meg a stratégiát. Ellenőrizzük, hogy mindenki helyesen értelmezte e a játékszabályt, a kisebb hibákat korrigáljuk, együttműködést és toleranciát csiszolgatjuk.
Páros játék: Első körben kialakítjuk a párokat. Figyelünk arra, hogy mindenki- mindenkivel játsszon! A viselkedést és logikai hozzáállást az egyéni fejlődési lapon vezetjük.
 
3. rész
 
 
 
Stratégiai megbeszélés és összegzés + TANULÁSI TECHNIKÁK

 

Összegyűjtjük interaktív módon, kérdésekkel azokat a trükköket, stratégiákat, melyekkel a gyerekek nyerni tudtak. 

FONTOS!:  Nem adjuk készen az információt, stratégiát! Ne feledjük gondolkodni tanítunk: az a stratégia sokkal fejlesztőbb hatású, amire magától jött rá a gyerek, mint az, amelyiket készen kapva nyerni tud ugyan, de mechanikusan alkalmazza.

 

Ha kellő mélységig eljutottunk, összegezzük és elmondjuk, mire kell figyelni játék során. Az általuk megfogalmazott trükkökre hivatkozva rávezetjük őket a nyerő stratégiákra: kezdő lépés- védekezési taktika- támadás...

 
4. rész
Játékos Önismeret
 
Játékos önismeret és társas intelligencia fejlesztő játékkal zárjuk az órát, ahol tanulunk kommunikálni, megismerjük erősségeinket- és gyengéinket.
 
5. rész
Fejlesztő feladatlapok

Fontos! Önállóság fejlesztése. A gyerekekre bízzuk, mennyi időt töltenek a páros játékkal a kötelező meccseken kívül. Saját magának osztja be az idejét.

 

 

 

 

MIT TESZ

A LOGI-SULI/OVI PROGRAM

A RÉSZKÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉÉRT?

!!! A Logi-Suli program egészséges, részképességzavarokkal NEM küszködő gyerekek fejlesztését vállalja.

Ha gyerekének problémája van, csatlakozzon dyslexiás-dysgráfiás-dyscalculiás csoportunkhoz, vagy kérjen egyéni fejlesztést!!!

Beállítások Szerkesztés

 

 

A Logi-Suli programot továbbfejlesztve, a játékok közé beépítettünk olyan játékos feladatokat, amelyek a dyslexia- és egyéb dysfunkcionális területek előrejelzésére és fejlesztésére alkalmas.

 

A LOGI-SULI PROGRAMBAN MINDEN GYEREK HAZAVIHETI GYŰJTŐMAPPÁJÁBAN A

  • JÁTÉKTÁBLÁKAT PAPÍRTÁBLÁN,
  • A FEJLESZTŐ FELADATLAPOKAT ÉS
  • AZ EGYÉNI VISSZAJELZŐ FEJLŐDÉSI NAPLÓT.

EGY ÉV ALATT 24 JÁTÉKBÓL ÁLLÓ JÁTÉKTÁR ALAKÍTHATÓ KI, MELYEK EGYRÉSZT VILÁGHÍRŰ LOGIKAI JÁTÉKOK, MÁSRÉSZT A LOGI SULI SAJÁT FEJLESZTÉSŰ JÁTÉKAI.

MINDEN JÁTÉK MEGVÁSÁROLHATÓ A WEBSHOPBAN.-HAMAROSAN!

Problémával nem rendelkező gyerekek is nagy lelkesedéssel készítik a rejtélyes rajzokat és oldják meg a rész-egész funkciók felismerésére irányuló izgalmas detektíves feladatlapokat, és az irányok- térbeli tájékozódást vizsgáló feladatokat.

Ma minden tizedik gyerek diszlexiás - de a többség nem kap megfelelő segítséget, vagy fel sem ismerik, hogy ez a baja.

Rejtélyes rajzok:

Ezekben a feladatokban egyszerű, irányokat s távolságokat tartalmazó utasításokat követve kell négyzetrácsos papíron megrajzolni a vonalakat a megadott sorrendben. Ha sikerült végig helyesen megoldania a lépéseket, az eredmény egy rajz lesz, pl dinoszaurusz, kiscica…, amit a gyermek kikapcsolódásképpen kiszínezhet, így játékos formában gyakorolhatják az irányokat, emellett fejleszti a finommotorikájukat, és egyben a szem-kéz koordinációt is. PILLANATOK ALATT SZŰRHETŐ, HA VALAKINEK PROBLÉMÁJA VAN!!!

Rész-egész funkciók felismerésére irányuló izgalmas detektíves feladatlapok:

Két fő típusa van, az egyik az úgynvezett bújtatott képes feladatlap, mely a gyerekek nagy kedvence. Minden órán plusz hazavihető feladatlapokért könyörögnek a gyerekek, és visznek haza a tesóknak, barátoknak is:). Ebben a típusban a gyerekeknek egy nagy rajzon, pl. ami cirkuszt ábrázol, kell kis elveszett tárgyakat megtalálniuk, amelyet elrejtettünk a nagy képben.

Másik típus amikor betű, jel ill. szám alapján kell kiszínezni egy rajzot, különböző kisebb geometriai formák alapján. nehézségi szintek 3 évestől felnőttig!

Irányok- térbeli tájékozódást vizsgáló feladatlapok:

Labirintusjellegű feladatlapok, ill. tantrix jellegű megoldások, amikor különböző irányokat színeket kell kombinálni puzzle szerűen, hogy a rész-egész funkció se maradjon ki a fejlesztésből.

Logikai játékokkal a részképességzavarok megelőzésért:

Dyslexia megelőzésére

  • Rész-egész funkciók felismerését igénylő logikai játékok
  • Irányok, térbeli tájékozódást fejlesztő játékok

 

Dyscalculia megelőzésére

  • matematikai alapműveleteket igénylő és fejlesztő játékok
  • absztrakciós képességeket fejlesztő játékok

 

Dysgráfia megelőzésére

  • fejlesztő feladatlapok

 

 
ÚJ!

 

 

MEGNYÍLT!

MAGÁNTERÁPIÁS SZAKRENDELŐ

Lisznyai u 6.

HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
KÉPEKBEN

Nyári tábor: játék a sakktáblán. Idén nyáron Téged is várunk!

Na ki lesz az ügyesebb a logikai küzdelemben?

Táborzárás: gyere te is játszani!

nemzetközi képességfejlesztő program a Be Well Központban

kudarctűrést fejlesztő program a Be Well Központban

játékos matematika

mozgás- és térbeli koordináció fejlesztés

LOGI-OVI a Be Well Központban: kombinatorikai készség fejlesztése

önismeret- önkifejezés

 Ingyenes játéklehetőség a Logi-Sulival a Városi Egészségnapon

A gyerekek kedvence: a csúcsforgalom, városi bemutatón.

Kölcsey Karácsony: 2000 gyerek játszhatott ingyen játékainkkal

Blocus: ingyenes iskolai bemutató órán

Logi Bajnokság: a győztes csapat

képességfejlesztő órán

Problémamegoldó készség fejlesztése

 

 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!